Μενού
Καλάθι

Krocus Kozanis

ΡΟΦΗΜΑΤΑ KROCUS KOZANIS PRODUCTS

Ροφήματα από... χρυσάφι.

Από το 1971 ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης έχει την αποκλειστική ευθύνη του συνόλου της παραγωγής κρόκου Κοζάνης, που συνιστά Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης, που ιδρύθηκε το 2007, αποτελεί κοινοπραξία του Συνεταιρισμού και της εταιρείας φυσικών προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ. Σκοπός της είναι η προώθηση του ωφέλιμου ελληνικού σαφράν, αναπτύσσοντας προϊόντα βασισμένα στο ευεργετικό αυτό συστατικό. Έτσι, παρουσίασε για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά μία οργανική σειρά ροφημάτων με κρόκο Κοζάνης βιολογικής καλλιέργειας.

Το μοβ λουλούδι του κρόκου, με τα μοναδικά κόκκινα στίγματα, ανθίζει μία φορά τον χρόνο. Οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη χειρωνακτική συλλογή των ανθέων. Ακολουθεί η ξήρανση των στιγμάτων, εργασία που απαιτεί πείρα και τέχνη προκειμένου ο κρόκος να διατηρήσει αναλλοίωτες τις ιδιότητές του. Απαιτούνται 150.000 άνθη για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων, αναλογία που δικαίως αποδίδει στον κρόκο Κοζάνης τον τίτλο του χρυσαφιού της ελληνικής γης.


www.krocuskozanis.com

https://safran.gr

Δεν υπάρχουν κατασκευαστές για εμφάνιση.

Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του e-shop. Ενημερωθείτε σχετικά στην Πολιτική Απορρήτου