Μενού
Καλάθι

Λυχναράκια

Λυχναράκια
Λυχναράκια
  • #Λυχναράκια
0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

ΥΛΙΚΑ

½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ελαιόλαδο
600 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 κιλά αλεύρι γ.ό.χ. Robin Hood
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα γάλα
1 χτυπημένο αυγό για άλειμμα
κανέλα για πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1½ κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη και τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κανέλα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
    Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
    Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Ανακατεύουμε 1½ κιλό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ρίχνουμε σταδιακά στη λεκάνη.
    Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
    Ζυμώνουμε καλά, ρίχνοντας όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, αλευρώνοντας ελαφρά για να μην κολλήσει.
    Με ένα κουπάτ (ή ένα ποτήρι) διαμέτρου περίπου 8 εκατοστών, κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
    Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης.
    Στρώνουμε λίγο τη γέμιση και ανασηκώνουμε τη ζύμη γύρω της, τσιμπώντας την με τα δάχτυλά μας.
    Η ζύμη θέλουμε να έρθει στο ίδιο ύψος με τη γέμιση.
  • Τοποθετούμε τα λυχναράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 3 εκατοστών.
    Αλείφουμε απαλά την επιφάνειά τους με αυγό και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ιστοτόπου. Ενημερωθείτε σχετικά στην Πολιτική Απορρήτου